Prof. Dr. Sami Gülgöz ve KURAM Lab Öğrencileri – Applied Cognitive Psychology Dergisi

Yayınlanma Tarihi 2024-03-22 13:18

Öne Çıkanlar

Next News Image

Araştırmacılarımız SNUPN Geninin Sorumlu Olduğu Yeni Bir Kas Hastalığını Ortaya Çıkardı

Birçok disipline ait araştırmaların yayınlandığı, yüksek etki faktörüne sahip bir dergi olan Nature Communications'ta yakın zamanda yayımlanan devrim niteliğindeki bir çalışma, kas distrofisinin yeni bir alt tipinin tanımlanmasını sağlayarak SNUPN geninin kas hücresi fonksiyonundaki beklenmedik rolünü ortaya koydu. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Nathalie Escande Beillard, Prof. Dr. Hülya Kayserili ve Prof. Dr. Piraye Oflazer liderliğinde, doktora öğrencileri ve postdoc araştırmacılardan oluşan bir ekip, Koç Üniversitesi Hastanesi'nde değerlendirilen bir vakada tanımlanan gizemli bir durumun genetik temellerini çözmek için geniş kapsamlı bir araştırmaya başladılar.