Direktörün Mesajı

Hukuk, Ekonomi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Tasarım, Teknoloji ve Toplum, Tarih, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji gibi alanları içeren 28 lisansüstü programı ve 500'ün üzerinde öğrencisi ile Sosyal Bilimler Enstitümüz çok çeşitli disiplinleri bünyesinde barındırmaktadır. Sosyal Bilimler Enstitümüzün misyonu; bilgiye olduğu kadar sosyal politikalara da katkıda bulunma potansiyeli olan, kaliteli ve görünür araştırmalar yapmak için gerekli yetkinlik ve becerileri sağlayarak, sosyal bilimler alanlarında bilime ve uygulamaya katkıda bulunacak akademisyenler ve liderler yetiştirmektir. Öğrencilerimizle ve onların ulusal - uluslararası başarılarıyla gurur duyuyoruz. Temel sorumluluğumuz; öğrencilerimizin akademik ve kariyer gelişimlerine destek olmaktır. Öğrencilerimizin gelişimleri için; alanlarında seçkin akademisyenleri kurumumuzda seminer vermeye davet ediyor, sağlanan maddi destek ile Üniversitemiz dışındaki konferanslara katılımları konusunda ve düzenlenen değişim programları, yaz okulları, araştırma gezileri aracılığıyla uluslararası akademik topluluklarla tanışmaları hususunda öğrencilerimizi teşvik ediyoruz.
Prof. Dr. Tanju Yorulmazer
Direktör