Enstitü Hakkında

Sosyal Bilimler Enstitüsü (GSSSH), akademik çalışma alanlarını sosyal bilimlerle bütünleştirerek 2003 yılında kurulmuştur. 18. yılını kutlayan GSSSH, şu anda 650’yi aşan mezun nüfusu ve 400’ü aşan mevcut öğrenci nüfusu ile Hukuk, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi, Tasarım ve Teknoloji, Tarih, Arkeoloji, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Felsefe ve Psikoloji gibi çok çeşitli disiplinleri kapsayan 33 tezli ve tezsiz programa sahiptir. GSSSH’nin misyonu; Türkiye’de evrensel bilgi ve sosyal politikalara katkıda bulunma potansiyeline sahip yüksek kaliteli araştırmalar yapmak için gerekli yetkinlik ve becerileri sağlayarak sosyal bilimler alanlarında bilim ve uygulamaya katkıda bulunacak liderler yetiştirmektir.

Çıtayı kendileri için her zamankinden yüksek tutarak bu misyonu benimseyen öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin kariyer gelişimini desteklemek birincil sorumluluğumuzdur. KU dışındaki profesyonel eğitimler için finansal destek sağlıyor, dünyaca ünlü seçkin akademisyenleri seminerler ve atölye çalışmaları için davet ediyor ve değişim programları, konferanslar veya araştırma gezileri yoluyla uluslararası akademik topluluklara katılmayı teşvik ediyoruz.