Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı

Başvuru Koşulları

Koç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı’nın misyonu, dünya çapında akademisyenler ve kamu politikası profesyonelleri yetiştirmektir. Hedefimiz, öğrencilerimizi Türkiye’de ve yurtdışında saygın kurumlarda birinci sınıf araştırma ve öğretime katkıda bulunmalarını sağlayacak eğitimle donatmaktır. Bölümün öğretim üyeleri aktif araştırma gündemlerine sahiptir ve aşağıdaki liste de dahil olmak üzere çok çeşitli alanlarda araştırma ve uzmanlıkları ile uluslararası üne sahiptir. Bu güçlü yönleri yansıtmanın yanı sıra, program ve müfredat, öğrencilere karşılaştırmalı siyaset, uluslararası ilişkiler ve siyaset teorisinde sağlam temeller ve en son nitel ve nicel araştırma becerileri kazandırmak için tasarlanmıştır. Öğrenimleri sırasında öğrenciler, prestijli kurumlarla değişim yoluyla uluslararası deneyim kazanmak için geniş imkanlara sahiptir. Ayrıca, bölümün araştırma faaliyetlerine aktif olarak katkıda bulunurlar ve asistanlık yoluyla öğretim deneyimi kazanırlar.

Eksiksiz başvuru paketlerinin değerlendirilmesine dayanarak, kısa aday listesi görüşmeye davet edilecektir. Bu nedenle, başvuru sahiplerinin tüm belgeleri son başvuru tarihinden önce ulaştırmaları tavsiye edilir.

Eksiksiz bir başvuru paketi aşağıdakileri içerir:

Üç Referans Mektubu

Enstitü, Doktora başvuruları için üç referans mektubu talep etmektedir. Referans mektupları, başvuru sahibinin lisansüstü eğitim potansiyeli hakkında ilk elden bilgi ile konuşabilecek kişiler tarafından yazılmalı ve mektuplar çevrimiçi olarak gönderilmelidir.

Niyet Mektubu

Tüm başvuru sahipleri için gereklidir. 2.000 kelimeyi geçmemeli ve aşağıdaki sorulara odaklanmalıdır:

• Neden Koç Üniversitesi’ne başvuruyorsunuz?
  • Neden bu programa başvuruyorsunuz?
  • Kariyer hedefleriniz nelerdir?
  • Araştırma alanlarınız nelerdir ve kiminle çalışmak istiyorsunuz?

İngilizce Testleri

Enstitü, İngilizce testi olarak TOEFL, YDS ve YÖKDİL kabul etmektedir. Başvuru sahipleri bu testlerden birisinde gerekli minimum puanı almalıdır. (Lütfen aşağıdaki minimum gerekli puanlara bakınız)

Anadili İngilizce olmayan yerli adaylar ve uluslararası başvuru sahipleri, Yabancı Dil Olarak İngilizce Testinden (TOEFL) resmi puanlarını Enstitü’nün almasını sağlamalıdır.

ALES veya GRE

Tüm başvuru sahipleri için ALES veya GRE puanı gerekmektedir. (Lütfen aşağıdaki minimum gerekli puanlara bakınız)

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora Programı

Başvuru Koşulları

Puanlar

Lisans Derecesi ile

Yüksek Lisans Derecesi ile

ALES(Eşit Ağırlık)

GRE (Sayısal)

GPA*

TOEFL (IBT)

YDS

YÖKDİL

Not Dökümü (Transkript)

Trnsakript, Alınan her derece için alınan tüm dersleri ve alınan her ders için alınan notları içerir.

Başvuru sahiplerinin, başvuru sırasında transkriptin taranmış bir görüntüsünü göndermelerini önemle tavsiye ederiz; bu, süreci hızlandırabilir. Ancak, kabul edilen tüm öğrencilerden kayıt sırasında nihai, resmi bir transkript istenecektir. Uluslararası kurumlarda okumuş olan adaylar, onaylı İngilizce tercümeleri ile birlikte transkript veya onaylı çalışma tasdiknamelerini sunmalıdır. Tercüme edildikten sonra, orijinal transkript ve onaylı tercümeler Enstitü kabul ofisine gönderilecektir.

Kampüste Mülakatlar

Eksiksiz başvuru paketlerinin değerlendirilmesine dayanarakkısa aday listesi oluşturulacak ve bu listedeki adaylar önceden belirlenmiş tarihlerde mülakat için kampüse davet edilecektir. Türkiye dışında ikamet eden adaylar için Skype üzerinden çevrimiçi mülakat ayarlamak da mümkün olabilir. Bu mülakatın tamamlanması, başvuru sürecinin önemli bir parçasıdır. Başarılı adayların nihai listesi, analitik yeteneklerini, İngilizce dil becerilerini, siyaset ve uluslararası ilişkilerdeki ve amaçlanan uzmanlık alanlarındaki genel bilgilerini değerlendirecek olan mülakatlardan sonra belirlenecektir.
  • Vatandaşlık
  • Sivil Toplum