Profile picture

Alper Yılmaz

Öğr. Gör.
Ekonomi

Genel Bakış

Alper Yılmaz, 2019'dan beri Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde öğretim üyesidir. Giriş ve orta düzey mikro ve makro ekonomi dersleri yanı sıra uluslararası ticaret ve çevre ile doğal kaynak ekonomisi dersleri vermektedir. Ayrıca, ABD ve Avrupa'daki çeşitli MBA programlarında işletme ekonomisi dersleri de vermiştir. Kariyerinin başlarında PwC'de danışman olarak çalışmış ve uzmanlık alanı transfer fiyatlandırması ve uluslararası vergilendirmedir.

2004'ten 2011'e kadar Adecco Group'ta Küresel Transfer Fiyatlandırma Direktörü olarak görev yapmış ve ardından EY'e geçmiştir. EY'deki süresi boyunca Türkiye ve Orta ve Güneydoğu Avrupa bölgesinde Ülke Transfer Fiyatlandırma Lideri olarak çalışmıştır. Ayrıca, ABD'de EMEIA Transfer Fiyatlandırma Masası Direktörü olarak görev almıştır.

Alper Yılmaz, lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği, yüksek lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi'nde Ekonomi ve doktora eğitimini California Üniversitesi, Davis'te Tarım ve Kaynak Ekonomisi alanında almıştır. Ayrıca, profesyonel bir caz müzisyeni olup, liderliğinde albümleri bulunmaktadır ve sahne müzisyeni olarak da yer almaktadır. Müzik deneyimini paylaşmak için, Koç Üniversitesi'nde müzik olmayan öğrenciler için Caz Topluluğu dersleri sunmaktadır.

Araştırma Alanları

Uluslararası Ticaret , Çevre Ekonomisi , Doğal Kaynaklar Ekonomisi

Eğitim

2001,

Doktora, California Üniversitesi, Davis

1993,

Yüksek Lisans, Bilkent Üniversitesi

1991,

Lisans, Orta Doğu Teknik Üniversitesi