Profile picture

Kamil Yılmaz

Prof. Dr.
Ekonomi

Genel Bakış

Prof. Dr. Kamil Yılmaz, Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi ve Bilim Akademisi üyesidir. Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden, yüksek lisans ve doktora derecelerini Maryland Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden aldı. Dünya Bankası Araştırma Bölümü’nde ekonomist olarak çalıştıktan sonra 1994’te Türkiye’ye döndü ve Koç Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Pennsylvania Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu.

Makroekonomi, finansal ekonometri, uluslararası ticaret ve Türkiye ekonomisi üzerine önde gelen uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi, kitap bölümleri ve iki kitabı bulunmaktadır. Bilimsel çalışmalarıyla Türkiye Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Teşvik Ödülü, TÜBİTAK Yurtdışı Araştırma Bursu ve TÜBİTAK Ulusal Lider Araştırmacılar Programı proje desteğine layık görüldü, Bilim Akademisi üyeliğine seçildi. Çok sayıda atıf alan üç makalesi Journal of Econometrics, Journal of Applied Econometrics, ve International Journal of Forecasting dergilerinin yayın kurulları tarafından en iyi makale ödüllerine layık görüldü.

Koç Üniversitesi’nde, TÜSİAD ile ortaklaşa kurulan Ekonomik Araştırma Forumu Direktörü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Direktör Yardımcısı olarak görev yaptı. Dünya Bankası, IMF, Endonezya Merkez Bankası, Tayland Merkez Bankası, Malezya SEACEN Merkezi ve Glasgow Üniversitesi Adam Smith İşletme Okulu’nda profesyonel ekonomistlere ders verdi.

TSKB, İş Girişim Sermayesi ve İş Yatırım Ortaklığı’nda bağımsız yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Ekonomik ve finansal konularda özel sektör şirketlerine danışmanlık yapmaktadır. İstanbul Politikalar Merkezi'nde kıdemli uzman, Bilim Akademisi’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Araştırma Alanları

Makroekonomi , Finansal Ekonometri , Uluslararası Ticaret

Eğitim

1992,

Doktora, Maryland Üniversitesi

1990,

Yüksek Lisans, Maryland Üniversitesi

1987,

Lisans, Boğaziçi Üniversitesi

Ödüller

2020,

Uygulamalı Ekonometride Richard Stone Ödülü, En İyi Makale Ödülü

2016,

Uygulamalı Ekonometride Dennis J. Aigner Ödülü, Onur Ödülü

2015,

Uluslararası Tahmin Dergisi En İyi Makale Ödülü

2003,

TÜBA Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler Teşvik Ödülü