Profile picture

Mehmet Yörükoğlu

Prof. Dr.
Ekonomi

Genel Bakış

Mehmet Yörükoğlu, Koç Üniversitesi'nde Ekonomi Profesörüdür. Geniş bir disipliner ilgi alanına sahip bir makroekonomist olan Dr. Yörükoğlu’nun araştırma uzmanlığı ve ilgi alanları, ekonomik büyüme, teknolojik gelişme ile para ve makroekonomik politikalardır. Ekonomi alanında doktorasını Rochester Üniversitesi'nde almıştır.

Koç Üniversitesi'ne katılmadan önce, Chicago Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi Wharton İşletme Okulu ve Sabancı Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2006-2016 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış ve TCMB Para Politikası Kurulu üyesi olmuştur. IMF, Dünya Bankası, G20, Uluslararası Ödemeler Bankası ve EBRD gibi uluslararası kuruluşlarda TCMB'yi temsil etmiştir.

Dr. Yörükoğlu, TÜBA-GEBİP (Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Genç Bilim İnsanı Ödülü) ödülünü almış ve Türkiye Bilimler Akademisi asosiye üyeliği yapmıştır. American Economic Review, Review of Economic Studies, Journal of Monetary Economics, European Economic Review ve Review of Economic Dynamics gibi akademik dergilerde makaleler yayınlamıştır.

Araştırma Alanları

Makroekonomi , Ekonomik Büyüme , Para Ekonomisi ve Politikası

Eğitim

1996,

Doktora, Rochester Üniversitesi

1994,

Yüksek Lisans, Rochester Üniversitesi

1991,

Lisans, Bilkent Üniversitesi

Ödüller

2004,

TÜBA GEBİP