Ekonomi Tezli Yüksek Lisans

Başvuru Koşulları

Akademik altyapısı ne olursa olsun, güçlü analitik eğitime almış ve motivasyonu yüksek öğrencilerin başvurmalarını teşvik ediyoruz.

Eksiksiz bir başvuru paketi aşağıdakileri içerir:

1. Transkriptler (Lisans ve varsa Yüksek Lisans)
En az 3.00 genel not ortalamasına sahip olmalısınız.

2. GRE veya ALES

3. İngilizce Yeterlik Sınavı (TOEFL veya YDS/e-YDS veya YÖKDİL/e-YÖKDİL)

4. Niyet Mektubu

5. Referans Mektupları

Ekonomi Yüksek Lisans Programına Kabul İçin Gerekli Minimum Puanlar

Ekonomi Yüksek Lisans Programına Kabul İçin Gerekli Minimum Puanlar
ALES (Eşit ağırlık) 70
GRE (Sayısal) 155
TOEFL IBT 80
YDS/e-YDS 80
YÖKDİL/e-YÖKDİL 80

Niyet Mektubu

Tüm başvuru sahipleri için gereklidir. 2.000 kelimeyi geçmemeli ve aşağıdaki sorulara odaklanmalıdır:

  • Neden Koç Üniversitesi’ne başvuruyorsunuz?
  • Neden bu programa başvuruyorsunuz?
  • Kariyer hedefleriniz nelerdir?

Referans Mektupları

  • Enstitü, yüksek lisans başvuruları için iki referans mektubu talep etmektedir.
  • Referans mektupları, başvuru sahibinin lisansüstü eğitim potansiyeli hakkında ilk elden bilgi ile konuşabilecek kişiler tarafından yazılmalıdır.
  • Mektuplar online olarak başvuru sistemine yüklenmelidir.

Transkriptler

  • Genel not ortalamanızın en az 3.00 olması gerekmektedir.
  • Adayların, başvuru sırasında transkriptin taranmış bir görüntüsünü göndermelerini tavsiye ediyoruz. Ancak, kayıt sırasında kabul edilen tüm öğrencilerden nihai, resmi bir transkript istenecektir.

** Uluslararası kurumlardan mezun olan adaylar, onaylı İngilizce tercümeleri ile birlikte transkript veya onaylı çalışma tasdiknamelerini sunmalıdır.

GRE/ALES

  • Online başvuru sırasında GRE (yabancı adaylar için) veya ALES (yerli adaylar için) belgesi yüklenmelidir. Başvuru sırasında puanlarınız mevcut değilse bu alanları boş bırakabileceksiniz.
  • ALES/GRE puanı olmayan başvuruları kabul ediyoruz. Ancak puanlarınızı açıklanır açıklanmaz göndermeniz gerekmektedir.

İngilizce Yeterlik Sınavı

  • Ana dili İngilizce olmayan tüm adayların aşağıdaki sınavlardan birine girmeleri gerekir:
    • TOEFL IBT
    • YDS veya e-YDS
    • YÖKDİL veya e-YÖKDİL
  • Online başvuru sırasında İngilizce Yeterlik belgesi yüklenmelidir. Başvuru sırasında puanlarınız mevcut değilse bu alanları boş bırakabileceksiniz.
  • İngilizce Yeterlilik sınavı puanı olmayan başvuruları kabul ediyoruz. Ancak puanlarınızı açıklanır açıklanmaz göndermeniz gerekmektedir.

Tezli Yüksek Lisans

Ekonomi Yüksek Lisansı, ekonomi teorisi ve ekonometride sağlam bir temel oluşturan ve öğretim üyelerinin yakın danışmanlığında titiz araştırmaları vurgulayan tez şartı olan iki yıllık bir programdır. Programın ilk yılı Matematik, Mikroekonomi, Makroekonomi ve Ekonometri alanlarındaki zorunlu dersler etrafında inşa edilmiştir. İkinci yıl boyunca öğrenciler araştırma alanlarında ileri düzey dersler alırlar ve seminerlere katılırlar. İlk yılın sonunda tezleri üzerinde çalışmaya başlarlar ve ikinci yıl boyunca devam ederler. Öğrencilerden tez araştırmalarını farklı mecralarda sunmaları ve yayımlanabilir bir makaleye dönüştürmeleri beklenmektedir.

Program, öğrencileri akademi içinde veya dışında teorik ve uygulamalı araştırma yapmaya hazırlamak için tasarlanmıştır. Programın titiz matematiksel yaklaşımı, Ekonomi alanında doktora için mükemmel bir hazırlık sağlar. Aynı zamanda son derece pazarlanabilir uygulamalı araştırma becerileri kazandırır ve öğrencileri devlet kurumları, iş dünyası ve özel kar amacı gütmeyen kuruluşlarda kariyer yapmaya hazırlar.

Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü kadrosu, Türkiye’de ve yurtdışında bilginin sınırlarına katkıda bulunma konusunda sağlam bir üne sahiptir.

Son zamanlarda Türkiye’de 1 numaraya yükselen bölümümüz, Avrupa ve dünya sıralamasındaki yerini geliştirmeye devam ediyor.

Sıralamalara buradan ulaşabilirsiniz.

Ekonomi biliminde yüksek lisans yapmak için Koç Üniversitesi’nin, en iyi yerlerden biri olduğuna inanıyoruz.

Akademik altyapısı ne olursa olsun, güçlü analitik eğitime almış ve motivasyonu yüksek öğrencilerin başvurmalarını teşvik ediyoruz.