Online (Çevrimiçi) Başvuru

Başvurunuzu hazırlarken lütfen bu sayfaları dikkatlice okuyunuz. Adayların ayrıca başvurdukları bölümlerin web sitelerini ziyaret etmeleri önemle tavsiye edilir çünkü bu siteler ilgili bölümlerin lisansüstü program gereklilikleri ve başvuru koşulları hakkında ayrıntılı bilgi sunar.

Bilgi Talep Etme

Sosyal Bilimler Enstitüsü ile ilgili bilgi almak için gsssh@ku.edu.tr adresine eposta gönderebilirsiniz.

Başvuru

Başvurmak için online (çevrimiçi) başvuruyu kullanın.

Genel olarak, başvuru sahipleri aşağıdakileri sunmaktan sorumludur:

Niyet Mektubu

LL.M Programları dışındaki diğer tüm programlara başvuru için gereklidir. 2.000 kelimeyi geçmemeli ve aşağıdaki sorulara odaklanmalıdır:

  • Neden Koç Üniversitesi’ne başvuruyorsunuz?
  • Neden ilgili programa başvuruyorsunuz?
  • Kariyer hedefleriniz nelerdir?
  • Araştırma alanlarınız nelerdir? Özellikle birlikte çalışmak istediğiniz öğretim üyeleri var mı? Neden?

Referans Mektupları

Enstitü, doktora başvuruları için üç, yüksek lisans için iki referans mektubu talep etmektedir. (LL.M. Programı adaylarının referans mektubu sunmaları gerekmemektedir). Referans mektupları, başvuru sahibinin lisansüstü eğitim potansiyeli hakkında ilk elden bilgi ile konuşabilecek kişiler tarafından yazılmalıdır. Mektuplar İngilizce yazılmalı ve online (çevrimiçi) olarak gönderilmelidir.

Not Dökümü (Trankript)

Tüm başvuru sahiplerinin lisans ve (varsa) yüksek lisans transkriptlerini sunmaları gerekmektedir. Transkriptlerinizi doğrudan sisteme yüklemelisiniz. Gerekli minimum not ortalamasını görmek için lütfen ilgili Programın web sitesini ziyaret ediniz. 

Başvuru sahiplerinin, başvuru sırasında transkriptin taranmış bir görüntüsünü göndermelerini önemle tavsiye ederiz; bu, süreci hızlandırabilir. Ancak, kabul edilen tüm öğrencilerden kayıt sırasında nihai, resmi bir transkript istenecektir. Uluslararası kurumlardan mezun olan adaylar, kayıt sırasında onaylı İngilizce tercümeleri ile birlikte transkript veya onaylı çalışma tasdiknamelerini sunmalıdır.

GRE/ALES

Tüm yüksek lisans ve doktora başvuru sahipleri için geçerlidir. Adaylar, Graduate Record Examination (GRE-yabancı adaylar için) veya ALES (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı-yerli adaylar için) Genel Sınav belgelerini başvuru sistemine yüklemeli ve puanlarını sisteme girmelidir. Başvuru sırasında henüz puanlarınız açıklanmamışsa bu alanları boş bırakabileceksiniz. Puanlarınızı açıklanır açıklanmaz sunmalısınız.

GRE/ALES puanı olmayan başvuruları da kabul ediyoruz. Ancak, son başvuru tarihinden önce resmi puanlarınızı sunmanızı önemle tavsiye ederiz.

*GRE için: Puanlarınızı online olarak yükleyebilir ve orijinal kopyalarını Koç Üniversitesi’ne gönderebilirsiniz. Üniversitemiz kodu 0668’dir.

*Gerekli minimum puanları görmek için lütfen ilgili programın web sitesini ziyaret ediniz.

TOEFL veya (e-)YDS veya YÖKDİL

Ana dili İngilizce olmayan adayların hem sözlü hem de yazılı İngilizce’ye yeterli derecede hakim olmaları ve başvurularının bir parçası olarak İngilizce yeterlilik sınavı puanlarını sunmaları gerekmektedir. Lisansüstü başvurular için Yabancı Dil Olarak İngilizce Testi (TOEFL IBT), YDS, e-YDS, YÖKDİL kabul ediyoruz. Başvuru sahipleri bu sınavlardan herhangi birisine girmeli ve sonuçlarını online başvuru sistemine yüklemelidir. Başvuru sırasında henüz puanlarınız açıklanmamışsa bu alanları boş bırakabileceksiniz. Puanlarınızı açıklanır açıklanmaz sunmalısınız.

TOEFL veya diğer dil sınavları puanı olmayan başvuruları da kabul ediyoruz. Ancak, son başvuru tarihinden önce resmi puanlarınızı sunmanızı önemle tavsiye ederiz.

*TOEFL için: Puanlarınızı online olarak yükleyebilir ve orijinal kopyalarını Koç Üniversitesi’ne gönderebilirsiniz. Üniversitemiz kodu 0668’dir.

Dil Yeterlilik Bilgileri/Minimum Puanlar

TOEFL (IBT): 80/120

YDS veya e-YDS: 80 (Türk adaylar için)

YÖKDİL: 80 (Türk adaylar için)